MODİFİKASYON
Canlıları besin,nem,sıcaklık ve ışık (çevre şartları) faktörlerin etkisiyle oluşan kalıtsal olmayan değişikliklere modifikasyon denir.Modifikasyonlar genlerde değişiklik oluşturmazken sadece işlenişinde değişiklik olur.
*Güneşlendiğimiz de ten rengimizin koyulaşması
*Spor yapan bir kişinin kaslarının gelişmesi
*Çuha çiçeğinin 30-35 C beyaz renkli olması 15-20 C kırmızı renk alması.
* 16 C de sıcaklıkta sirke sineğinin kanatlarını düz 25 C de kanatların kıvrık olması
*Kovan arılarının sütle beslenen kraliçe arı polen ile beslenen arının işçi arı olması
*Eğrelti otunu deniz seviyesinde 2 metre olması kurak bölgede 30-40 cm olması
*Eğrelti otunu deniz seviyesinde 2 metre olması kurak bölgede 30-40 cm olması
mutasyon ve modifikasyon arasındaki farklar
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder